Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Λευκάδα

Καλό μήνα κορίτσια! 
Πριν λίγες μέρες πήγα στην όμορφη Λευκάδα. Αν σκοπεύετε να πάτε κάποια στιγμή (που θα πρέπει να το κάνετε οπωσδήποτε) να ξέρετε ότι δεν φτάνουν οι 3 μέρες που πήγα εγώ, οπότε κανονίστε να αφιερώσετε περισσότερες μέρες σε αυτό το νησί με τις πιο ωραίες παραλίες της Ελλάδας!

lefkada

Η Λευκάδα βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος και μαζί με την Εύβοια είναι τα δυο μοναδικά νησιά που η πρόσβαση γίνεται οδικώς.

Οι δρόμοι σε κάποια σημεία είναι πάρα πολύ στενοί με αποτέλεσμα να χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο και λόγω της μεγάλης κλίσης είναι αρκετά δύσκολη η πρόσβαση σε κάποιες παραλίες. Ενδεικτικά, αναφέρω ότι θέλαμε να πάμε στο Καλαμίτσι, αλλά δυστυχώς ήταν πάρα πολύ στενά και δεν πήγαμε. 

Ο Άγιος Ιωάννης είναι μια περιοχή 3km από την Πόλη της Λευκάδας και λόγω των ισχυρών ανέμων είναι κατάλληλη για windsurfing.

Agios Ioannis Lefkada

Η Πόλη της Λευκάδας είναι μια μικρή πόλη που τα έχει όλα. Έχει έναν πεζόδρομο (περνούν αυτοκίνητα μέχρι τις 20:00) όπου έχει κάποια μαγαζιά για φαγητό, καφέ, ποτό και κάποια δρομάκια με μαγαζάκια που πουλάνε διάφορα σουβενίρ, τοπικά προϊόντα (ροζολί, λαδόπιτα, παστέλι, μαντολάτο κά) αλλά και διάφορα μαγαζιά για να φας και να πιεις.

Lefkada rozoli

lefkada by night

λευκάδα

waffle
Αυτά τα βαφλάκια είναι όλα τα λεφτά! 

Στον πεζόδρομο έχει μια γεφυρούλα ξύλινη που μπορείς να περάσεις απέναντι και να περπατήσεις σε ένα δρομάκι που φωτίζεται το βράδυ. Φυσάει αρκετά αλλά είναι πολύ όμορφα και ρομαντικά!

γέφυρα Λευκαδα

bridge Lefkada

Οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι οι Εγκρεμνοί, το Κάθισμα και το Πόρτο Κατσίκι. Λόγω του σεισμού που έγινε πέρυσι, στους Εγκρεμνούς μπορείτε να πάτε μόνο με καραβάκι. Οι παραλίες είναι βαθιές με αρκετό κύμα, αλλά είναι καταπληκτικές!

Ο δρόμος για το Κάθισμα είναι καλός αλλά μόλις φτάσετε θα αναγκαστείτε να πληρώσετε 5€ πάρκινγκ λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας. Τα καταγάλανα νερά, όμως, θα σας ανταμείψουν. 

kathisma beach lefkada

Υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε κρουαζιέρα από το Νυδρί. Εμείς το προτιμήσαμε για να μπορέσουμε να δούμε και άλλα μέρη. Η τιμή είναι 20€/άτομο και το καραβάκι φεύγει στις 9:45 και επιστρέφει στις 18:00.

Έχετε την ευκαιρία να δείτε την βίλα του Giorgio Armani...

giorgio armani


να κάνετε μπάνιο στους Εγκρεμνούς (που έχει πάαααρα πολύ κόσμο)...

παραλία Εγκρεμνοί

Egkremnoi beach

Εγκρεμνοί παραλία


να βουτήξετε στα νερά του Πόρτο Κατσίκι...

Porto Katsiki Lefkada


να πάτε μια βόλτα στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, να περάσετε από την Ιθάκη γιατί σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι...

Ithaki


να δείτε από κοντά την ιστορική σπηλιά του Παπανικολή, το όνομα της οποίας προέρχεται από το υποβρύχιο Παπανικολής που την χρησιμοποιούσε σαν ορμητήριο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο...

Σπηλιά Λευκάδα


να βουτήξετε στον Σκορπιό, το γνωστό νησί του Ωνάση...

Skorpios Onassis


και να επιστρέψετε στο Νυδρί όπου μπορείτε να βγείτε μια φωτογραφία με το άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση...

Ωνάσης


ή να φάτε κάτι μετά τις τόσες ώρες στο πλοίο

φαγητό


καρδιά


ό,τι και αν κάνετε η Λευκάδα είναι μοναδική και θα περάσετε τέλεια!!

Αν θέλετε μπορείτε να τσεκάρετε και το βίντεο που ανέβασα στο youtube σχετικά με την Λευκάδα.

Αν έχετε πάει στην Λευκάδα μπορείτε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας! Και όσοι δεν έχετε πάει, νομίζω ότι μετά το τέλος του άρθρου θα ανυπομονείτε να πάτε! :)


2 σχόλια:

  1. τι παραλιες ειναι αυτες??? υπεροχα νερα!!! θελω να επισκεφτω οπωσηποτε αυτο το νησι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απλά καταπληκτικά! Πρέπει να πας οπωσδήποτε! :)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...