Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Eau Thermale - Thermal spring water (La Roche Posay, Avene, Evian)


Το καλοκαίρι, όπως είχα γράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις, αγόρασα αυτά τα 3 νεράκια προσώπου (La Roche Posay, Avene, Evian). Ήταν η πρώτη φορά που αγόρασα νεράκι για το πρόσωπο και επειδή είχα δει πολλές youtubers να χρησιμοποιούν πολύ τα εν λόγω νεράκια είπα να τα δοκιμάσω κι εγώ.

ιαματικά νεράκια


Μια από τις χρήσεις τους είναι σαν σταθεροποιητικά του μακιγιάζ. Δηλ. αφού έχεις τελειώσει με το μακιγιάζ, ψεκάζεις από μια απόσταση 20-30cm, το αφήνεις λίγα λεπτά και μετά ταμπονάρεις με ένα χαρτομάντηλο για να φύγει η περίσσεια υγρασία. Ομολογώ πως όχι μόνο δεν ισχύει αυτό για τα συγκεκριμένα 3 νεράκια, αλλά μετά το ψέκασμα, το μακιγιάζ δεν ήταν καθόλου σταθερό και το ένιωθα να φεύγει. Ίσως να φταίει το ότι έχω λιπαρή επιδερμίδα. Πάντως σίγουρα δεν θα τα χρησιμοποιήσω γι' αυτόν τον λόγο.

Άλλη χρήση τους είναι για να καταπραϋνει την επιδερμίδα που έχει ερεθιστεί από τον ήλιο, από δερματολογικές αγωγές κλπ. Αυτό πραγματικά το κάνουν. Ειδικά το νεράκι της Avene είναι εξαιρετικό. Μια φορά που είχα βγάλει κάποιο εξάνθημα στο χέρι, ψέκασα με το νεράκι και μέσα σε δευτερόλεπτα ένιωσα πολύ καλύτερα.
2,5€/50ml (από bestpharmacy.gr)

Μια τρίτη χρήση είναι για δροσιά. Το νεράκι της La Roche Posay το χρησιμοποιούσα συνέχεια στη θάλασσα για να δροσίζομαι και ήταν φανταστικό.
                                                                                                                                     4,5€/150ml (από

Μια τέταρτη χρήση είναι για να χρησιμοποιήσετε τις σκιές σας βρεγμένες για πιο έντονο αποτέλεσμα. Ψεκάζετε στο πινέλο σας και μετά παίρνετε την σκιά. Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει με αυτόν τον τρόπο ακόμη, αλλά σίγουρα θα το κάνω στο μέλλον.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα νεράκια. Η μόνη διαφορά που παρατήρησα είναι ότι ψεκάζουν διαφορετικά. Το La Roche Posay ισχυρίζεται ότι δρα και ενάντια στην πρόωρη γήρανση. Αυτό πραγματικά δεν ξέρω αν το κάνει, είμαι αρκετά επιφυλακτική.

Το νεράκι της Evian, το χρησιμοποίησα λιγότερες φορές αλλά μου άρεσε πολύ ο τρόπος που ψεκάζει.


2-3€/50ml (από hondoscenter)

Μου άρεσαν και τα 3 νεράκια εξίσου και σίγουρα θα τα ξαναπάρω όταν μου τελειώσουν!

Εσείς τι γνώμη έχετε γι' αυτά τα νεράκια;


1 σχόλιο:

  1. μονο της avene εχω δοκιμασει και μου αρεσε αρκετα..τα συγκεκριμενα δε νομιζω οτι κανουν για σταθεροποιηση μακιγιαζ..ειναι περισσοτερο ενυδατικα και καταπραϋντικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...