Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ηλιοβασίλεμα


Η Ελλάδα είναι η χώρα του ήλιου. Εδώ ο ήλιος λάμπει πιο ζεστός και περισσότερες μέρες το χρόνο απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης. Το θέαμα της δύσης του στον ελληνικό ουρανό είναι εξαιρετικής ομορφιάς και μένει αξέχαστο σε όποιον το έχει απολαύσει. Αναμφίβολα, το ηλιοβασίλεμα αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της μαγείας του καλοκαιριού.
Γιατί, όμως παίρνει αυτό το κόκκινο χρώμα;
Για να δει κάτι το μάτι μας πρέπει να πέσουν αρκετά φωτόνια πάνω του για να το ερεθίσει. Όπως καταλαβαίνετε στην περίπτωση του ουρανού στο μάτι μας πέφτουν κυρίως “μπλε” φωτόνια. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;
Τα κύρια σωματίδια στην ατμόσφαιρα είναι το οξυγόνο και το άζωτο, τα οποία έχουν μέγεθος περίπου 2nm. Λόγω του μικρού τους μεγέθους η σκέδαση θα είναι πιο έντονη στα φωτόνια με μικρό μήκος κύματος.


Το μπλε έχει μικρό μήκος κύματος (450nm), άρα η σκέδαση είναι έντονη.
Στην ανατολή και τη δύση, οι ακτίνες του ήλιου είναι σχεδόν παράλληλες με το έδαφος. Αυτό έχει σαν συνέπεια να περνούν μέσα από μεγαλύτερο μέρος της ατμόσφαιρας. Έτσι, στα σημεία της ατμόσφαιρας που βρίσκει πρώτα, το μπλε σκεδάζεται, με αποτέλεσμα να φτάνει ελάχιστο σε εμάς. Σε αντίθεση το κόκκινο, με μεγάλο μήκος κύματος, τελικά φτάνει σε εμάς.
Και μετά το μάθημα φυσικής, σειρά έχει το βίντεο με το μακιγιάζ το οποίο περιέχει όλα αυτά τα χρώματα και το εμπνεύστηκα από το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.




sunset eyes





  
Σας άρεσε το μακιγιάζ; Αφήστε μου ένα σχόλιο και δώστε μου ιδέες για καινούρια βιντεάκια! ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...