Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Dove Intense Repair Mask & La petit Marseillais με λευκή άργιλο και γάλα γιασεμιού


Σήμερα είναι ημέρα για μάσκες μαλλιών.. Χρησιμοποιώ 2 το τελευταίο διάστημα. Μια της Dove και μια της La petit Marseillais.
 
Η πρώτη, λοιπόν, επανορθώνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά κι επειδή τα έχω ταλαιπωρήσει αρκετά τα δικά μου τον τελευταίο καιρό σκέφτηκα ότι θα ήταν ιδανική περίπτωση για να τη δοκιμάσω.

Περιέχει  Fibre Actives που επανορθώνουν την τρίχα από το εσωτερικό και δυναμώνουν τα μαλλιά. Στη συσκευασία αναγράφεται ότι αφήνει τα μαλλιά δυνατά, απαλά και λαμπερά και έως και 10 φορές πιο ανθεκτικά στην μελλοντική φθορά. Το προϊόν αυτό έκανε όντως τα μαλλιά μου πολύ απαλά και ευκολοχτένιστα. Έχει μια σχετικά ευχάριστη διακριτική μυρωδιά. Η συσκευασία μου αρέσει πολύ, είναι πολύ διαφορετική από άλλες μάσκες.

Επειδή έχω μακριά μαλλιά χρησιμοποιούσα αρκετό προϊόν, το έβαζα στα μαλλιά (κυρίως στις άκρες και όχι στις ρίζες), το άφηνα για 5-10 λεπτά, το ξέβγαζα αρκετά καλά και δεν άφηνε υπολείμματα στα μαλλιά. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν έχει πολύ προϊόν μέσα (2οoml) σε αντίθεση με άλλες μάσκες όπως πχ το La petit Marseillais (300ml)

Η τιμή του απ’όσο θυμάμαι είναι γύρω στα 5 ευρώ. Πάντως, θεωρώ ότι κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και θα την ξανάπαιρνα σίγουρα.



 

Όσον αφορά την La petit Marseillais, έχω ακριβώς αντίθετη άποψη.

Κατ’αρχάς, η συγκεκριμένη περιέχει γάλα γιασεμιού και λευκή άργιλο και λέει ότι κρατά την λιπαρότητα μακριά για περισσότερες μέρες. Είναι δηλαδή για διαφορετική χρήση από την Dove. Εγώ έχω αρκετά λιπαρά μαλλιά οπότε ήθελα να δω αν κάνει δουλειά.

Αφού έλουζα τα μαλλιά, έπαιρνα μια αρκετούτσικη ποσότητα και την έβαζα σε όλο το μήκος και έκανα μασάζ στις ρίζες. Επειδή οι άκρες μου είναι λίγο ξηρές, θεωρώ ότι τις έκανε πιο ξηρές οπότε άρχισα να την χρησιμοποιώ μόνο στο πάνω μέρος και στις άκρες έβαζα την Dove.

Έχει διαφορετική υφή από την Dove, έχει ένα υποπράσινο χρώμα και μυρίζει πιο έντονα και ελαφρώς δυσάρεστα για τα δικά μου γούστα. Το μόνο θετικό γι’αυτή τη μάσκα είναι ότι περιέχει περισσότερο προϊόν και είναι πιο φθηνή από άλλες. Αλλά τι να το κάνεις αν δε βλέπεις καμία διαφορά; Πραγματικά, είναι από εκείνες τις φορές που λυπάσαι τα χρήματα που έδωσες. Δεν ξέρω αν οι υπόλοιπες μάσκες αυτής της μάρκας είναι καλές, πάντως η συγκεκριμένη δεν κάνει τίποτα. Εννοείται ότι δε θα την ξανα-αγοράσω.


 

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...